DE YANG FAMILIE

Yang Lu Chan (1799-1872) was een tengere man die zeer bedreven was in vechtkunsten. Toen hij verhalen hoorde over Tai Chi Chuan van de Chen familie wilde hij dit ook leren. Hij werd echter afgewezen omdat hij niet tot de familie behoorde. Als boerenknecht bleef hij werken bij de Chen familie en keek stiekem af wanneer zij Tai Chi Chuan beoefenden. Zijn ontwikkeling ging zo voorspoedig dat hij op een dag één van de beste Chen leerlingen versloeg. Vanaf dat moment mocht hij de geheimen van de Chen stijl gaan leren.


Later vertrok Yang Lu Chan naar Peking om aan het keizerlijke hof te onderwijzen. Yang Lu Chan gaf zijn kundigheid door aan zijn twee zonen, Yang Ban Hou en Yang Jian Hou. Deze laatste gaf op zijn beurt de familiebekwaamheid door aan zijn twee zonen, Yang Shao Hou en Yang Cheng Fu , de meest bekende Tai Chi meester van de laatste tijd. De Yang familie ontwikkelde zijn eigen vorm; de Yang stijl.


Cheng Man Ching leerde Tai Chi Chuan van Yang Cheng Fu en bracht Tai Chi naar de westerse wereld. Hij bemerkte dat de westerse geest veel moeite had om de lange vorm te leren en ontspanning nodig had, daarom ontwikkelde hij een verkorte vorm (37 vorm).

Deze vorm is nu het meest verbreid in de westerse wereld.


Al onze vormen die wij aanbieden behoren tot de Yang stijl.

Yang Lu Chan

Yang Cheng Fu